Krzysztof Grabowski, Członek Zarządu Województwa Wielkopolskiego wręczył certyfikaty szesnastu nowym podmiotom przystępującym do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. Uroczystość odbyła się 24 lipca 2013 r. w Restauracji „Zagroda Bamberska” w Poznaniu.]
Razem z nowymi podmiotami Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska zrzeszać będzie 69 członków. Wśród nich znajdują się producenci żywności wysokiej jakości, przetwórcy, restauracje, gospody i gościńce.
Wielkopolska należy od Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego od 2008 roku. Głównym celem regionów, znajdujących się w Sieci, jest promocja regionalnej żywności opartej na lokalnych zasobach surowców. Tabliczka z logotypem Sieci wskazuje konsumentom i turystom miejsca oferujące wysokiej jakości regionalne produkty oraz dania, sporządzone na bazie lokalnych surowców, w oparciu o tradycyjne receptury.
W załączniku pełna lista nowych podmiotów w Sieci wraz z charakterystyką.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...