Od 12 do 15 sierpnia w stolicy Wielkopolski – pod Patronatem Honorowym Marszałka Województwa Wielkopolskiego Marka Woźniaka - odbył się V Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. W tych dniach Poznań zamienił się w kulinarną stolicę Polski. Wydarzenie współorganizował Samorząd Województwa Wielkopolskiego. 26 lipca na dziedzińcu Muzeum Archeologicznego odbyła się konferencja prasowa zapowiadająca piąty jubileuszowy Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. W spotkaniu uczestniczył Krzysztof Grabowski, Członek Zarządu Województwa Wielkopolskiego. Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku to największa i najliczniej odwiedzana impreza tego typu w Polsce. Tysiące smakoszy spragnionych najwyższej jakości produktów i potraw oraz wielbiciele kulinariów odwiedzą Jarmark Dobrego Smaku na poznańskim Starym Rynku. Duże zainteresowanie i wyjątkowa atmosfera imprezy sprawiają, że z roku na rok wzrasta liczba wystawców. W tym roku było ich około 120, z prezentacją potraw z 12 krajów. W ramach imprezy odbyła się wielkopolska edycja konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo, którego celem jest odkrywanie i dokumentowanie regionalnych smaków. Prezentowane produkty miały charakter swoistej wizytówki regionu. Poznawaliśmy smak regionu i jego tradycyjną żywność, a regionalni producenci mieli okazję zaprezentować się w stolicy Wielkopolski. Oprócz bogatej oferty Jarmarku, koncertów i pokazów kulinarnych, Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku to także liczne konkursy kulinarne z udziałem gwiazd, spotkania autorskie, premiery i inne wydarzenia towarzyszące. Szczegółowy program Festiwalu: http://www.ofds.pl
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...