trwa ładowanie strony
wczytywanie strony

JAK PROMOWAĆ KULINARNE DZIEDZICTWO?

    Największą część grudniowych obrad sejmikowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi poświęcono dyskusji o przygotowywanym projekcie uchwały sejmiku w sprawie Programu promocji dziedzictwa kulinarnego Wielkopolski i żywności wysokiej jakości na lata 2015-2020. Dyrektor Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi UMWW Marek Beer przedstawił główne założenia programu, zaznaczając, że mali wytwórcy tradycyjnej żywności potrzebują wsparcia promocyjnego dla swoich produktów, by mogli lepiej konkurować z większymi sieciami sklepów. Przedsięwzięcie ma pomóc zwłaszcza członkom dynamiczne rozwijającej się Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska, znanej z charakterystycznej niebieskiej tablicy oraz... pysznych tradycyjnych wyrobów.
    Komisja pozytywnie zaopiniowała ponadto projekt przyszłorocznego budżetu województwa i wieloletniej prognozy finansowej regionu, a także propozycje zmian w budżecie województwa na 2015 r.


    Galeria zdjęć: