350 m² wypełnionych regionalnym, wielkopolskim smakiem, który gwarantuje tradycyjna żywność wysokiej jakości oferowana przez producentów z naszego województwa - tak prezentuje się stoisko Wielkopolski podczas tegorocznych targów Smaki Regionów. Zapraszamy w dniach 24 – 26 września do pawilonu 3A Międzynarodowych Targów Poznańskich. Wejście bramą nr 7 od strony ul. Bukowskiej. Wstęp na wydarzenie jest BEZPŁATNY. W uroczystym otwarciu Targów, w niedzielę 25 września, o godz. 11.00 weźmie udział Marszałek Marek Woźniak, reprezentujący Związek Województw RP, jako Członek Zarządu tego gremium. Podczas oficjalnej inauguracji, w pawilonie 3A, zostaną wręczone medale targów Smaki Regionów.
Również w niedzielę, o godz. 13.00, w pawilonie 10, Wicemarszałek Krzysztof Grabowski będzie uczestniczył w gali wręczenia nagród „Perły Kulinarne”, organizowanej przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Wielkopolskie stoisko zaprasza w kulinarną podróż po naszym województwie poprzez produkty oferowane przez 29 wytwórców żywności regionalnej. Będzie można skosztować przetworów owocowo – warzywnych, mlecznych oraz mięsnych. Nie zabraknie miodów i olejów.
Wielkopolska będzie też kusić zapachem i smakiem ze sceny kulinarnej. Gościem specjalnym wydarzenia – na zaproszenie Samorządu Województwa - będzie Kurt Scheller. W poniedziałek pokazy kulinarne zapewnią uczniowie szkół gastronomicznych, m.in. z Poznania, Ostrzeszowa, Rawicza i Piły.
Program Targów: www.smaki-regionow.pl
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...