Kolejni członkowie dołączyli do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska
18 grudnia 2012 r. w Ośrodku Apifitoterapii w Witosławiu, Krzysztof Grabowski, Członek Zarządu Województwa Wielkopolskiego wręczył certyfikaty dziewięciu nowym członkom przystępującym do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. Ideą przedsięwzięcia jest promocja produkcji i sprzedaży lokalnej, regionalnej żywności.
Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska zrzeszać będzie 53 członków (razem z nowymi podmiotami), a wśród nich producentów wysokiej jakości żywności, przetwórców, restauracje, gospody i gościńce.
Wielkopolska od 2008 roku jest regionem członkowskim Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego (European Network of Regional Culinary Heritage). W Województwie Wielkopolskim funkcjonuje Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska, której celem jest wskazanie konsumentom i turystom miejsc, w których produkowana jest wysokiej jakości żywność regionalna i serwowana jest tradycyjna, wielkopolska kuchnia.
W załączniku znajdziecie Państwo pełną listę nowych członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska.