Zapraszamy do udziału w konkursie na świąteczną potrawę pn. „Wielkopolskie Smaki Wigilijne” Samorząd Województwa Wielkopolskiego zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich z województwa wielkopolskiego do udziału w konkursie na świąteczną potrawę pn. „Wielkopolskie Smaki Wigilijne”
Kto może wziąć udział? Uczestnikami Konkursu mogą być Koła Gospodyń Wiejskich mające swoją siedzibę i prowadzące działalność na terenie województwa wielkopolskiego, spełniające jeden z trzech warunków:
Zasady uczestnictwa Chętne do udziału w konkursie Koła Gospodyń Wiejskich mogą składać poprawnie wypełnioną kartę zgłoszeniową wraz z pozostałymi załącznikami (poniżej do pobrania).
Dokumenty można składać:
Nabór zgłoszeń trwa do 21 listopada 2022 r.
WAŻNE: Każdy Uczestnik (Uczestnikami mogą być Koła Gospodyń Wiejskich) może zgłosić tylko jedną potrawę, tylko na jedną z dwóch kategorii, o których mowa w § 6 ust. 3 Regulaminu Konkursu.
Przebieg konkursu Uczestnicy Konkursu w dniu finału, który odbędzie się 3 grudnia na terenie Gminnego Ośrodka Kultury w Kramsku, podczas Jarmarku bożonarodzeniowego zobowiązani są dostarczyć potrawę konkursową zgłoszoną w karcie zgłoszeniowej. Każda potrawa musi składać się wyłącznie z produktów jadalnych – nie wyłączając dekoracji.
Ocena potraw odbywać się będzie w dwóch kategoriach – na potrawę wytrawną i na potrawę na słodko.
Ocenie poddany zostanie sposób prezentacji, tj. wygląd, estetyka, oryginalność i sposób podania, walory smakowe i zapachowe, związek potrawy z regionem i jego tradycjami, w tym: tradycyjne metody wytwarzania, wykorzystane surowce, produkty i półprodukty lokalne.
Nagrody Zwycięzcami Konkursu w każdej z dwóch kategorii zostanie do 18 nominowanych KGW, które uzyskają największą liczbę następujących po sobie punktów. Otrzymają oni nagrody finansowe, których wielkość określa regulamin konkursu.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z regulaminem konkursu i zachęcamy do udziału!
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...