Serdecznie zapraszamy do udziału w XXI edycji konkursu Wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, który odbędzie się 16 lipca 2022 r. w Kiszkowie, powiat gnieźnieński.
Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:
Serdecznie zapraszamy producentów żywności tradycyjnej do udziału w XXI edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy województwa wielkopolskiego.
Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa wielkopolskiego, spełniający kryteria konkursowe.
Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 22 czerwca 2022 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej):
w formie papierowej na adres:
Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi al. Niepodległości 34 61-714 Poznań z dopiskiem „konkurs NKD 2022 - produkt”
lub e-mailem na adres: dr.sekretariat@umww.pl
Konkurs odbędzie się w 4 kategoriach (w 10 podkategoriach):
Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody ufundowane przez Marszałka Województwa Wielkopolskiego.
Drugą część XXI EDYCJI KONKURSU NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO – SMAKI REGIONÓW stanowi konkurs na najlepszą potrawę regionalną województwa wielkopolskiego.
Konkurs ma również charakter otwarty. Przystąpić mogą do niego dwuosobowe ekipy reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich, spełniające kryteria konkursowe.
Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi al. Niepodległości 34 61-714 Poznań z dopiskiem „konkurs NKD 2022 - potrawa”
Szczegóły dotyczące konkursu można znaleźć na stronie Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego: http://www.produktyregionalne.pl/nkd.html
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...