ZAPROSZENIE – „NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO –SMAKI REGIONÓW”
Serdecznie zapraszamy do udziału w XXII edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
Finał wojewódzki odbędzie się 24 czerwca 2023 r. w Mochach
(gmina Przemęt, powiat wolsztyński) podczas corocznego Święta Szparaga
Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:
Serdecznie zapraszamy producentów żywności tradycyjnej do udziału w XXII edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy województwa wielkopolskiego.
Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa wielkopolskiego, spełniający kryteria konkursowe.
Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie/dostarczenie do 31 maja 2023 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej).
Dokumenty można składać:
Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
al. Niepodległości 34
61-714 Poznań
Na kopercie należy dopisać „konkurs NKD 2023 – produkt”.
Konkurs odbędzie się w 4 kategoriach (w 10 podkategoriach):
Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody ufundowane przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego.
Drugą część XXII EDYCJI KONKURSU NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO – SMAKI REGIONÓW stanowi konkurs na najlepszą potrawę regionalną województwa wielkopolskiego.
Konkurs ma również charakter otwarty. Przystąpić mogą do niego dwuosobowe ekipy reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich z województwa wielkopolskiego, spełniające kryteria konkursowe.
Na kopercie należy dopisać „konkurs NKD 2023 – potrawa”.
Szczegóły dotyczące konkursu można znaleźć na stronie Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego: https://www.produktyregionalne.pl/nkd.html.
Kontakt Szczegółowych informacji nt. konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów" udzielają pracownicy Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi UMWW w Poznaniu pod numerem telefonu: +48 61 626 65 33.
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...