ZAPROSZENIE – „NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO –SMAKI REGIONÓW”
Serdecznie zapraszamy do udziału w XXIII edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”
Finał wojewódzki odbędzie się 13 lipca 2024 r. w Wijewie
(gmina Wijewo, powiat leszczyński) podczas imprezy kulturalno-rozrywkowej ,,WIJEWIADA”
Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:
Serdecznie zapraszamy producentów żywności tradycyjnej do udziału w XXIII edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy województwa wielkopolskiego.
Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa wielkopolskiego, spełniający kryteria konkursowe.
Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie/dostarczenie do 27 czerwca 2024 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej).
Dokumenty można składać:
Na kopercie należy dopisać „konkurs NKD 2024 – produkt”.
Konkurs odbędzie się w 4 kategoriach (w 10 podkategoriach):
Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody ufundowane przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego.
Drugą część XXIII EDYCJI KONKURSU NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO – SMAKI REGIONÓW stanowi konkurs na najlepszą potrawę regionalną województwa wielkopolskiego.
Konkurs ma również charakter otwarty. Przystąpić mogą do niego dwuosobowe ekipy reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich z województwa wielkopolskiego, spełniające kryteria konkursowe.
Na kopercie należy dopisać „konkurs NKD 2024 – potrawa”.
Szczegóły dotyczące konkursu można znaleźć na stronie Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego: https://www.produktyregionalne.pl/nkd.html.
kontakt do koordynatora Agnieszka Maćkowska - tel. 61 626 65 27
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...