trwa ładowanie strony
wczytywanie strony

Zapraszamy do udziału w konkursie na świąteczną potrawę "Wielkopolskie Smaki Wigilijne”

    Samorząd Województwa Wielkopolskiego zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich z województwa wielkopolskiego do udziału w konkursie na świąteczną potrawę pn. „Wielkopolskie Smaki Wigilijne”. Do wygrania nagrody!

    Zasady uczestnictwa

    Konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach:

    • na potrawę wytrawną
    • na potrawę słodką


    KGW chętne do udziału w konkursie prosimy o przesłanie Karty zgłoszeniowej do Konkursu (załącznik nr 1) wraz z podpisaną klauzulą informacyjną, Oświadczenia uczestnika (załącznik 2) oraz Zgody na przetwarzanie wizerunku (załącznik nr 3) do 29 listopada 2024 r.

    Dokumenty można składać:

    1. drogą elektroniczną na adres e-mail: swieta@umww.pl
    2. osobiście lub za pośrednictwem poczty tradycyjnej/kuriera w godzinach pracy Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu na adres:

    Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego
    Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi
    al. Niepodległości 34
    61-714 Poznań

    Na kopercie należy dopisać: Konkurs pn. „Wielkopolskie Smaki Wigilijne”,

    1. za pośrednictwem elektronicznej skrytki podawczej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w ePUAP: /umarszwlkp/SkrytkaESP.

    WAŻNE: Każdy Uczestnik może zgłosić tylko jedną potrawę, w jednej z dwóch kategorii, o których mowa w § 6 ust. 3 Regulaminu Konkursu.

     

    Przebieg konkursu
    Finał Konkursu odbędzie się w dniu 7 grudnia 2024 r. w Gminnej Hali Sportowej im. Józefa Kiszkurno w Brudzewie, ul. Powstańców Wielkopolskich 35B (województwo wielkopolskie, powiat turecki) podczas Jarmarku Bożonarodzeniowego

    Uczestnicy Konkursu w dniu finału zobowiązani są dostarczyć potrawę konkursową zgłoszoną w karcie zgłoszeniowej. Każda potrawa musi składać się wyłącznie z produktów jadalnych – nie wyłączając dekoracji.

    Ocena potraw odbywać się będzie w dwóch kategoriach – na potrawę wytrawną i na potrawę na słodko.

    Ocenie poddany zostanie sposób prezentacji, tj. wygląd, estetyka, oryginalność i sposób podania, walory smakowe i zapachowe, związek potrawy z regionem i jego tradycjami, w tym: tradycyjne metody wytwarzania, wykorzystane surowce, produkty i półprodukty lokalne.

    Nagrody
    Zwycięzcami Konkursu w każdej z dwóch kategorii zostanie do 18 nominowanych KGW, które uzyskają największą liczbę następujących po sobie punktów. Otrzymają oni nagrody finansowe, których wielkość określa regulamin konkursu.

    Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z regulaminem konkursu i zachęcamy do udziału!

     

    Regulamin konkursu oraz formularz poniżej.